Momentum: A kecskeméti Fidelitas elnöke fideszes trollhálózatot irányít

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 7.

Belpol

Céljuk, hogy a helyi ellenzéki politikusokat lejárassák.

"Ismeretlen tettes ellen tettem feljelentést még februárban annak kapcsán, hogy az egyik kecskeméti trolloldalon engem gyalázó írások és képek jelentek meg. A Fidesz-propagandát felmondó oldal “alkotásai” között voltak obszcén képek, ízléstelen megjegyzések és konkrét hazugságok is. (...) Ami viszont nem szokványos, hogy egy ilyen oldalt Kecskemét önkormányzati képviselője, frakcióvezető-helyettese és a kecskeméti Fidelitas elnöke: Nemcsik Mátyás irányítson" - írja Facebook-oldalán Bodrozsán Alexandra, a Momentum kecskeméti politikusa. Majd hozzáteszi, a nyomozás még tart, de az egyik tanú vallomásából már most is érdekes dolgok derültek ki.

 

A tanúvallomás szerint Nemcsik nagyjából egy évvel ezelőtt “felsőbb utasításra” adta ki a feladatot a Fidelitas helyi alelnökének: hozzon létre trolloldalakat, trollcsoportokat és hamis profilokat, melyeket az ellenzéket lejárató tartalmak terjesztésére fognak használni

- említ egy példát Bodrozsán.

Emellett az is kiderült, hogy ugyanebben az időben a Fidelitas helyi alelnökét felvették munkaszerződéssel a Kecskeméti Önkormányzathoz PR-feladatok elvégzésére. Az ő munkáltatója pedig Szemereyné Pataki Klaudia lett, aki nem más, mint Kecskemét polgármestere.

Ahogy a momentumos politikus megjegyzi: "A Kecskeméti Önkormányzat fidelitasos “PR munkatársa” tehát saját bevallása szerint a fideszes frakcióvezető-helyettes utasítására trolloldalakat üzemeltetett az ellenzék lejáratására. És az eddigi nyomozati anyag alapján úgy tűnik, ez még csak a jéghegy csúcsa."

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk