Müller Cecília nevével már álgyógyszereket is próbálnak eladni

 • narancs.hu
 • 2020.11.27 12:30

Belpol

Az Operatív Törzs mai tájékoztatóján csalókra és visszaélésekre is felhívta a figyelmet.

Galgóczi Ágnes, az NNK osztályvezetője az operatív törzs pénteki tájékoztatóján elmondta, hogy csalók Müller Cecília, Zacher Gábor és Csókay András nevével visszaélve is hirdetnek álgyógyszereket.

Kiss Róbert, az ügyeleti központ vezetőhelyettese összefoglalta:

 • Az elmúlt 24 órában a maszkviselési szabályok megszegése miatt 235 esetben intézkedtek a rendőrök.
 • A közterületi maszkviselési hiányosság miatt 186 esetben léptek fel.
 • Üzletekben 38 esetben nem viseltek maszkot.
 • Tömegközlekedési eszközön 11 emberrel szemben kellett intézkedni.
 • A nyitvatartási szabályokat megszegése miatt egy esetben döntöttek vendéglátóhely ideiglenes bezárása mellett.
 • A kijárási tilalom megszegése miatt szerdán 283 esetben kellett intézkedni.

Galgóczi Ágnes a napi új adatok ismertetése után elmondta, hogy a beazonosított fertőzöttek számában megjelennek a mentők által, a szűrőbuszokon, és a kórházi dolgozók körében gyorsteszteléssel kiszűrtek is. A bölcsődei, óvodai, iskolai és szociális dolgozók körében végzett célzott csoportos tesztelés összesített eredménye viszont majd jövő hét elején várható. Kiemelte a vérkészítmények szerepének fontosságát és a vérplazma-terápia pozitív eredményeit, a donoroknak megköszönte a segítséget.

Emellett felhívta a figyelmet arra, hogy csalók Müller Cecília, Zacher Gábor vagy Csókay András nevével visszaélve koronavírus-gyógyszereket árulnak az interneten.

 


Neked ajánljuk

A gyöngy

 • Halasi Zoltán

A király elküldi fiát messze földre, hozza el a kígyótól a kincset. Mielőtt a fiú útnak indul, meg kell válnia ruhájától. Megérkezik, elvegyül az ottaniak között. Ételüktől azonban mintegy álomba merül, megfeledkezik királyfi voltáról, küldetéséről. Apja levele téríti magához. Megigézi a kígyót, megszerzi a kincset. Hazatér, megdicsőül.

Máshogy mutatja ki

 • SzSz

„Az utolsó túlélő halálával Auschwitzot beveszi a kirakatból a történelem. Lomtárba kerül, ott porosodik majd a sötétben a tatárjárás és a waterlooi csata közt” – nyilatkozta Röhrig Géza egy interjúban a Saul fia diadalmenetének egyik állomásán –, a Born in Auschwitz egyszerre igazolja és cáfolja e kijelentést azzal, hogy bemutatja, hogyan hatja át a tragédia háromgenerációnyi család életét.

„A vérfürdő nem vonz”

A Star Trek-filmek Spockja jelenleg az AMC horrorsorozatában, a NOS4A2 második évadában adja a Charlie Manx nevezetű gonoszt, de élőben nincs benne semmi fenyegető. A Rhode Island-i forgatáson értük el.

„Gátlástalanul húzogatjuk ki egymás sorait”

 • Láng Dávid

Több mint ezer induló közül ők nyerték tavaly az Öröm a Zene tehetségkutató országos döntőjét, nem sokkal később pedig Lovasi András is kiválasztotta őket a raktárkoncertes gázsiját szétosztó pályázaton. A duóval arról beszélgettünk, mivel győzhették meg a zsűrit, milyen köztük a dalszerzői dinamika, és terveznek-e teljes zenekarrá bővülni.

Ülő ováció

 • Nagy István

Nyolcvanegy éves korában elhunyt minden idők egyik legnagyobb hatású zenei producere, akinek a jelentősége egyedül talán George Martinéhoz fogható; mindketten a modern zenerögzítési technika úttörőinek, lényegében megteremtőinek számítanak.

A földön kívüli selyemszörny

 • Vida Virág

Amióta online térbe kényszerült a színház, új, alkalmazott műfaj jelent meg a művészetek palettáján, amelyet leginkább „előadás-közvetítésnek” lehetne nevezni, és abban különbözik a korábbi színházi közvetítésektől, hogy eddig soha nem látott nyomatékot kap benne az operatőri munka.

Megtalálva

 • Dékei Kriszta

A művészet történetében komoly hagyománya van a nagy elődök másolásának, a témák és a stílusok újradolgozásának.