Nagy Márton az üzemanyagárakról: A kormány türelme kezd elfogyni

  • narancs.hu
  • 2024. április 15.

Belpol

Hamarosan beavatkozásról dönthetnek.

Véleményünk szerint 7-9 százalékkal vannak följebb a hazai üzemanyagárak, mint a régiós átlag. De annak érdekében, hogy ne legyen vita arról, hogy pontosan mi is a régiós átlag, a KSH-t bíztuk meg, mint független objektív szervezetet, hogy alakítsa ki ennek módszertanát. Jövő hét péntektől fogja publikálni a szomszédos országok üzemanyagárait, és az átlagokat, utána tud a kormány dönteni, hogy beavatkozik-e vagy sem az üzemanyagpiacon.

mondta Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a Világgazdaságnak adott interjújában.

A tárcavezető arról is beszélt, hogy kezd elfogyni a kormány türelme, ezért figyelmeztették a Magyar Ásványolaj Szövetséget és a MOL-t is, hogy tartsák a régiós középmezőnyben az üzemanyagárakat.

A miniszter azt elfelejtette megemlíteni, hogy egyébként az árakban rendkívül kicsi a mozgástér, ez részben a rendkívül magas magyar adóknak köszönhető.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk