Már vissza is lépett az LMP a Kutyapárt javára a XII. kerületben

  • narancs.hu
  • 2024. április 15.

Belpol

Kendernay János nem indult az előválasztáson. Minden ellenzéki pártot arra kér,  aktívan támogassák Kovács Gergelyt.

Az ellenzéki előválasztás másnapján Kendernay János, az LMP XII. kerületi polgármester-jelöltje be is jelentette, hogy visszalép az MKKP javára, miután a Magyar Kétfarkú Kutya Párt jelöltje, Kovács Gergely megnyerte azt.

Gratulálok a vasárnap este lezárult hegyvidéki ellenzéki előválasztás győztesének és pártjának. Bejelentem, hogy a mai nappal a Magyar Kétfarkú Kutyapárt polgármester-jelöltjének javára visszalépek. Munkámmal és az általam képviselt LMP - Magyarország Zöld Pártja szervezetével Kovács Gergely polgármester-jelölt és a 12 egyéni ellenzéki képviselőjelölt kampányát és munkáját támogatni fogjuk. Mindent megteszünk közös sikerünk érdekében"

írta Facebook posztjában Kendernay. Az előválasztáson egyébként Kendernay nem vett részt, azon három jelölt indult: Kovács Gergely mellett Farkas Csaba, a kerület korábbi rendőrkapitánya a Momentum polgármester-jelöltje és Visi Piroska, a helyi civilek jelöltje. A kimaradást Kendernay korábban azzal indokolta, hogy az LMP – Magyarország Zöld Pártjának polgármester-jelöltjeként nem kívánta a nevét adni "egy kétértelmű és bizonytalan kimenetelű előválasztáshoz".

"Hátralépésemmel egyrészt a fókuszáltabb versenyhez kívántam hozzájárulni, másrészt a világos politikai protestnek akartam nyomatékot adni" – írta Kendernay, aki felszólította a többi ellenzéki pártot, hogy tartsák tiszteletben az eredményt, és támogassák Kovács és a képviselő-jelöltek kampányát. Szerinte a Momentum megsértette a kampány viselkedési kódexét, így bízik benne, hogy levonják belőle a szükséges tanulságokat.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk