Navracsics: Magyarország kész Brüsszellel kompromisszumot kötni

  • narancs.hu
  • 2022. június 17.

Belpol

Kellenek az EU-s támogatások.

Magyarország kész kompromisszumot kötni Brüsszellel annak érdekében, hogy megszűnjön a régóta húzódó patthelyzet, amely megakadályozta az ország hozzáférését az EU koronavírus utáni helyreállítási alaphoz - nyilatkoza Navracsics Tibor az Euronewsnak

 Budapest eredetileg 7,2 milliárd eurós támogatást kért az EU 750 milliárd eurós gazdaságélénkítési alapjából. Navracsics kifejtette, hogy Magyarország az utolsó olyan uniós tagállam, amelynek még nincs megállapodása az Európai Bizottsággal a nemzeti gazdaságélénkítési tervről, ezért az cél, hogy minél jobban felgyorsítsák a tárgyalásokat, és szeretnék az év végéig aláírni a megállapodást.

Navracsics elmondta, hogy a közbeszerzésekkel, a csalásokkal és korrupcióval kapcsolatos aggályokra olyan megoldásokat javasoltak, amelyekben a bizottság szakértői is egyetértenek, így most már a "finomhangolás" zajlik. "Remélem, hogy politikai szinten is megállapodásra jutunk" - fogalmazott a kormány minisztere.

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk