Navracsics szerint nem baj, hogy Szili Katalin az egyetemi kuratóriumban maradt, mert úgysem olyan aktív

  • narancs.hu
  • 2023. március 25.

Belpol

Kövér László akvititásával vetette össze az exszocialista politikust a miniszter.

Különös trükkel marad a politikában, és marad a pécsi Universitas Quinqueecclesiensis Alapítványban is Szili Katalin. Február közepén lemondott miniszterelnöki megbízotti posztjáról, de valójában nem intett búcsút a kormányzatnak. Március eleje óta miniszterelnöki főtanácsadóként dolgozik, ám hogy pontosan milyen feladattal bízták meg, azt nem tudni, a 24.hu ugyanis hiába faggatózott az ügyben.

Fiala János a KeljfelJancsi című műsorban rákérdezett a dologra Navracsics Tibornál, aki Erasmus-ügyben puhította az Európai Bizottságot – 12 perces mentegetőzés lett a vége. Navracsics szerint kicsinyeskedés firtatni Szili maradását. „Jelen pillanatban még nincs konkretizálva, hogy milyen körre terjedjen ki az összeférhetetlenség” – mondta az uniós források felhasználásáért felelős tárca nélküli minisztere. „Nem ismerem az esetet. Mi is a tisztsége, miniszterelnöki főtanácsadó? Nekem úgy tűnik, hogy ez nem is politikai pozíció.”

„A dolog kicsinyességét nem értem. Ki az, aki Szili Katalinról azt gondolta, hogy a Pécsi Egyetem kuratóriumi tagságával veszélyes precedenst teremt? – kérdezte a miniszter. – Ma már Szili Katalin már nem olyan aktív a politikai életben, mint akár Kövér László, akár jómagam.” (24.hu)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk