Nem adta ki az MTVA a DK-nak, mennyit keresnek a dolgozói, a párt perel

  • narancs.hu
  • 2023. március 29.

Belpol

Az MTVA azzal indokolta a döntést, hogy ha kiadnák a fizetéseket, a szakembereire lecsaphatna a kereskedelmi média. 

Az MTVA elutasította a DK kérését, hogy adja ki mennyiért dolgoznak a csatorna munkatársai, ezért a párt a bírósághoz fordul – közölte a DK szerdán. 

A párt közleménye szerint közérdekű adatigénylést nyújtottak be az MTVA-hoz, hogy megtudják, „mekkora fizetésekért dolgoznak náluk a fideszes propagandisták”. Miután 15 nap haladékot kértek a 15 nap hosszú teljesítési idő lejárta után, azzal „a nevetséges indokkal” utasították el a kérést, hogy „a kereskedelmi média szereplői ezeket az adatokat megismerve kedvezőbb ajánlatokat tudnának a szakemberek felé megfogalmazni”.

„Mintha a kereskedelmi csatornák sorban állnának egy magát hazudozással lejárató propagandistáért, ráadásul annyi pénzért, amennyit a százmilliókkal kitömött állami médiánál nem kap meg” 

A DK ezért perre megy, hogy megtudják, „mekkora fizetésért alkalmazzák a mi adóforintjainkból az MTVA dolgozóit”.

„Az állami média mostanra már teljesen elvesztette közszolgálati jellegét, hiszen minden műsoruk kizárólag a pártállami agymosásról szól. Az Árnyékkormány szerint minden magyarnak joga van tudni, mennyit keresnek közpénzből a kormányzati propaganda, Orbán Viktor alternatív valóságának terjesztéséért. Ezért az Árnyékkormány a magyarok egyetlen reménye egy olyan Magyarországra, ahol az közszolgálati média valódi tájékoztatást nyújt, és nem csak egy titkos fizetésekért működtetett kormányzati hazugsággyár” – írja a párt közleményben. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk