Nem az otthonánál tette ki a betegszállító, egy erdőben találták meg a férfi holttestét

  • narancs.hu
  • 2023. december 6.

Belpol

Az 50 éves férfi még novemberben tűnt el, miután a betegszállító a kórházból hazafele egy másik településen tette ki. 

Már csak a holttestét találták meg Szabó Ferencnek, vagyis annak „az eltűnt betegnek”, akit hetekkel ezelőtt egy betegszállító nem a lakóhelyén tett ki – írja a Blikk

A lap még novemberben számolt be arról, hogy az 50 éves férfit egy epilepsziás roham miatt a Komárom-Esztergom megyei kisbéri otthonából vitte be a mentő még november 17-én a tatabányai kórházba, ahonnan másnap, a kivizsgálások után hazaengedték. Egy betegszállító vitte volna haza, amely azonban Oroszlányban tette ki a férfit, aki ezután eltűnt. A férfi holttestére most kutyás fiatalok találtak rá Gánt külterületén, egy Vérteskozma melletti erdőben.

A z Országos Mentőszolgálat (OMSZ) korábban azt közölte az ügyben, hogy az őrzés nélküli betegszállítások végrehajtása nem a mentőszolgálat feladata, de a betegszállító szolgáltató jelentést tesz az OMSZ-nek. A közlésük szerint ebben az esetben a betegszállító azt jelentette, hogy a férfi útközben a kocsiban akart rágyújtani. A betegszállító személyzet ezt nem engedélyezte, felajánlotta, hogy ha a férfi kiszáll a kocsiból, hogy cigarettára gyújtson, megvárják és visszaszállhat, a férfi a jelentés szerint azonban kiszállt, majd önkényesen távozott. 

Csák Zoltán, a betegszállítást végző Keleti Sanitas Kft. ügyvezetője korábban a Blikknek azt mondta, a férfi rá is gyújtott a betegszállító autóban, és amikor a sofőr figyelmeztette a rendzavaró tevékenység befejezésére, a beteg közölte, akkor ő inkább kiszáll. Az ügyvezető azt is mondta, hogy dühöngő beteg esetében mindig mentőt kérnek, ők veszik át a szállítást, itt azonban azt a jelzést kapták, hogy Oroszlány belterületén a fegyelmezetlen férfit kitehetik. Elmondása szerint a férfi térben és időben tájékozott volt, tudta, hogy nem az otthonánál hagyta el a kocsit, ezért nem érzik magukat felelősnek az ügyben. 

A Metropol azt írja, a férfi az eltűnése után körülbelül még két napot élhetett, ugyanis egy szál ingben találták meg őt az erdőben. A férfi családja még a holttestének megtalálása előtt feljelentést tett a rendőrségen ismeretlen tettes ellen, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk