Nem fizet az augusztus 20-i területfoglalásokért a kormány Budapestnek

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 18.

Belpol

Tarlós István idején még szükség volt a főváros beleegyezésére, ma már erre se kell  várni, csak bejelentik az igényt.

75 helyszínt foglalt le a Szent István-napi ünnepségsorozat miatt a kabinet, a kormányrendelet alapján augusztus 1. és szeptember 1. között ingyenességet biztosít a Karácsony Gergely vezette főváros a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökségnek (NRÜ)

írjaNépszava. A lap emlékeztet, hogy Tarlós István főpolgármestersége alatt még meg kellett várni az ünnepi területfoglalási kérésekkel kapcsolatban a beleegyezését, ám erre most már nincs szükség, elég 60 nappal előtte bejelentenie a kormánynak az igényt.

Az NRÜ június elején írt a fővárosi önkormányzatnak levelet, ahhoz csatolta mellékletben azt az összesen 75 utat, teret, parkolót, rakpartot, hidat, sétányt és parkot, amelyek szükségesek az államalapítás megünnepléséhez, az atlétikai világbajnokság lebonyolításával egybekötve. Leghosszabb időre az Andrássy útnak a Dózsa György úttól a Bajcsy-Zsilinszky útig terjedő szakaszára tartanak igényt, ezt a területet a kormányrendelet időtartamán túl, szeptember 4-ig foglalták le, a többi területfoglalás legalább egy hétre szól.

A lap azt írja, a fővárosi önkormányzat díjtáblázata szerint csak az Andrássy út használatáért több mint 62 millió forintot számlázhatna ki Budapest, de

a rendelet szerint a kormánynak nem kell fizetnie.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk