Karácsony Gergely: Tönkretették a Tabánt az augusztus 20-i programra készülve

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 18.

Belpol

A retró fesztivál szervezőit kicsit sem érdekli a park állapota. A főpolgármester szerint ideje lenne leszokni a tűzijátékról, mint káros szenvedélyről.

Teherautók által kipusztított gyepet, sárnyomvonalat mutat Karácsony Gergely egy péntek reggel megosztott fotón. A kép a Tabánba készült.

 
Fotó: Facebook/Karácsony Gergely

A főpolgármester azt írja,  "ez a kép tegnap reggel készült a Tabánban, ahol retró fesztivál lesz augusztus 20-án. A főváros megadta rá az engedélyt – a jogszabályok szerint nem is tehetett volna mást – de az engedély a legkevésbé sem vonatkozik a park tönkretételére. Hosszú évtizedek óta vannak itt koncertek. A Tabán legidősebb fája viszont már legalább kétszáz éve áll itt. A parkot pedig pár éve újítottuk meg fél milliárd forintért. Nem ezt érdemli. A koncert szervezőit ez láthatóan totál nem érdekli. A fesztivál közönségét azonban arra kérem, hogy vigyázzanak a Tabánra."

Karácsony rögzíti, hogy bár nem akar ünneprontó lenni, a  propagandasajtó úgyis ezzel vádolja majd.

"De amikor Magyarország születésnapjára készülünk, büszkén ünnepelve hazánk múltját, talán el kellene gondolkodnunk azon, hogy a dicső múlt milyen kötelezettséget ró ránk a jövőre nézve."

A tűzijátékról szólva megjegyzi, hogy 

a megújult Lánchíd idén szerencsére megússza, hogy telepakolják pirotechnikai eszközökkel. Azok máshol lesznek...

Vannak, akik szeretik a tűzijátékot, vannak, akiket felháborít, hogy ilyen szűkös időkben erre költünk. Arról azonban keveset beszélünk, hogy a tűzijáték rendkívül környezetszennyező."

"Óriási stresszt okoz a városban élő állatok – a kutyák és macskák mellett a városban élő madarak – számára, és ipari mennyiségű port valamint egészségre veszélyes, adott esetben konkrétan bizonyítottan rákkeltő anyagokat juttat a levegőbe."

A fpolgármester szerint

ideje lenne leszoknunk erről a káros szenvedélyről. Főleg, mivel a korszerű fénytechnikai eszközökkel környezet és egészségkárosítás nélkül is elérhető ugyanez a látvány.

Például azokkal, amiket idén a Lánchídra helyeztek el a szervezők – teszi hozzá.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk