Nem fizettek a vállalkozók, bezár a Barlangfürdő

  • narancs.hu
  • 2022. december 18.

Belpol

Bár több tízmillió forint támogatást ígértek a vállalkozások a  Barlangfürdő fenntartásához, a pénznek a töredéke érkezett meg, így a fürdő jövőre bezár.

Szomorú fordulatot vett a miskolctapolcai Barlangfürdő nyitva tartásának, bezárásának története. A pillanatnyi állás szerint január 8-án legalább két hétre bezár a fürdő. Az önkormányzati fenntartású fürdőt és egy másik strandot eredetileg egy október 3-i közgyűlési döntéssel október 10-én bezárták az energiaválság miatt, illetve elbocsátottak a városi fürdőtársaságtól 110 embert.

A helyi turisztikai vállalkozók ezt nehezen fogadták, hiszen sokan lemondták a szállásfoglalásukat, miután híre ment a fürdőbezárásnak. Fürdő híján nem jönnek a turisták, Miskolctapolca ki is ürült októberben. Végül a hónap utolsó hétvégéjén ismét kinyitott a Barlangfürdő, miután Bihall Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK) elnöke bejelentette: a helyi vállalkozások összefogtak, és az egyeztetések során több mint 20 millió forintot ajánlottak fel a miskolctapolcai fürdő működtetésére.

A hír bejárta a sajtót, ám mára kiderült, korai volt az öröm. A vállalkozók ugyanis szűkkeblűek lettek abban a pillanatban, amint meg kellett volna nyitniuk a pénztárcájukat, a bevállalt 20 helyett így csak 4,5 millió forint jött össze. A fürdő mindeközben 65 millió forint veszteséget termelt, amit egyelőre az üzemeltető Miskolc Fürdők Kft., illetve a városvédelmi alap finanszíroz. Ez azt jelenti, hogy egyelőre nincs más választás, be kell zárni a fürdőt a legfrissebb közgyűlési döntés szerint. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk