Fideszes képviselő nyert a XX. kerületben

  • narancs.hu
  • 2022. december 18.

Belpol

Szombathy Dénes Gyula nyert Jurák Tamással szemben.

Szombathy Dénes Gyula nyerte a XX. kerületi időközi önkormányzati választásokat, írta a Telex a valasztas.hu adataira hivatkozva. Szombathy 543 szavazattal 51,8 százalékos eredménnyel nyert és lett önkormányzati képviselő. A Jobbik, a DK, az LMP, a Momentum és Párbeszéd közös jelöltje, Jurák Tamás 456 szavazatot kapott.

A választásokat azért kellett kiírni, mert 2022. szeptember 27-én meghalt Komoróczy László, aki képviselői tisztségét 18 éven keresztül töltötte be az MSZP színeiben. Az elhunyt képviselő 1998-tól három cikluson keresztül humán területekért felelős alpolgármester, közel egy évtizeden át pedig civil tanácsnok volt.

Komoróczy 2019-ben magabiztos 55,9 százalékkal nyert, 20 százalékkal kapott több szavazatot mint Szombathy. Pesterzsébet emellett jellemzően a baloldali kerületek közé tartozik így a fideszes jelölt győzelme meglepő is lehet.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk