Nem töri agyon magát a Fidesz, hogy bevédje Pócs Jánost a bizarr videója miatt

  • narancs.hu
  • 2019. március 25.

Belpol

Azért még mindig a posztján van.

Csányi Tamás, a Jobbik parlamenti képviselője az azonnali kérdések órájában Orbán Viktort kérdezte a parlamentben, aki halaszthatatlan közfeladatra hivatkozva távol maradt az üléstől, ezért Varga Mihály válaszolt a miniszterelnök helyett. A politikus Pócs János azon 2008-ban készült videójáról kérdezte a minisztert, amelyen egy roma származású alkalmazottját kazánba zárja, majd „felgyújta.”

Csányi lényegében arra volt kíváncsi, hogy meddig tűri meg a Fidesz a sorai között Pócs Jánost. Varga válaszában először terelt, mondván, az azonnali kérdések órájában a kormányzati munkával kapcsolatban kell kérdezni, majd a Fidesz korábbi közleményéből idézett, mely szerint „nem szerencsés”, hogy a képviselő elkészítette a videót – olvasható a Mérce beszámolójában.

A jobbikos politikus ezt nem hagyta annyiban, véleménye szerint a Fidesznek „belefér” Pócs viselkedése, és nincs szélsőségesebb a kormánypártnál Magyarországon. Varga válaszában elmondta, külön napirendi vitát lehetne arról tartani, hogy a Jobbik milyen cigány- és kisebbségellenes megnyilvánulásokat tett: „Úgyhogy azt kell mondanom, először a saját háza táján söprögessen, utána kérdezzen bennünket.”

Kapcsolódó:

A fideszes Pócs János elismerte, hogy videóra vette, amint kazánba zárja egyik roma alkalmazottját

Szerinte ebben nincsen semmi kivetnivaló. Meglehetősen furcsa videót szúrt ki a amin a fideszes Pócs János kazánba küldi egyik roma alkalmazottját. A felvételen azt mondja a megbüntetett férfi, miközben a kazánban ül, hogy Pócs itt égeti el azokat a cigányokat, akikre haragszik, később a képviselő meggyújt egy papírt és a férfi mellé dobja, majd becsukja a kazán ajtaját.

Figyelmébe ajánljuk