Németh Szilárd felturbózta a határőröket

  • narancs.hu
  • 2021. október 29.

Belpol

Új védelmi eszközöket kaptak, Németh szerint ugyanis a "migránsok egyre agresszívabbak".

Új egyéni védelmi eszközöket kaptak a határvédelemben dolgozók a magyar-szerb határon jelentkező egyre nagyobb migrációs nyomás miatt - közölte a Honvédelmi Minisztérium.

Németh Szilárd a Magyar Honvédség Hercegszántói Határvédelmi Bázisán tartott sajtótájékoztatót tartott annak apropóján, hogy új felszerelést kapnak a határőrök. Elmondta, hogy a repeszálló mellények, kevlárpajzsok, rohamsisakok, tömegoszlatáshoz használt gázspray-k és gumibotok alkalmazásával szavatolható a katonák testi épsége, megőrizhető az ország békéje, biztonsága.

Németh hozzátette, hogy az idén három és félszer többen, 92 ezren akartak illegálisan bejutni Magyarországra a múlt év hasonló időszakához képest, és úgy tudja, hogy a migránsok egyre agresszívabbak, sokan közülük szervezetten, csoportosan követik el a határsértést, megtámadják a határvédő berendezéseket, műszaki eszközöket, a rendőröket és katonákat.

"Az egyre növekvő migráció nemcsak kulturális-szociális, de komoly biztonsági kockázatot jelent Magyarországra és Európára is, álláspontunk, hogy a terrorizmust és a pandémiát az országon, Európán kívül kell tartani" - fogalmazott az államtitkár, és természetesen a Magyarországra nehezedő migrációs nyomás okaként az afganisztáni helyzetet és Brüsszel politikáját hangsúlyozta.

 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk