Németh Szilárd kizárta a csepeli focistákat a stadionjából

  • narancs.hu
  • 2022. július 1.

Belpol

Folytatódnak Csepel fideszes belharcai.

"Ma, 2022. július 1-jén eljött a nap, amikor a Csepel SC új tulajdonosi háttere kizárta Csepel futballcsapatát és több száz gyereket a Béke téri stadionból, ezzel mostanra az önkormányzat egyesületét tiltotta ki onnan. Szerződést nem hosszabbítanak. A zárakat már tegnapra le is cserélték" -tette közzé a Facebookon Csepel polgármestere, Borbély Lénárd.

Ez a szomorú nap is elérkezett. Csepel polgármestereként ezt pedig nem hagyhatom szó nélkül. Nem is olyan rég egy...

Posted by Borbély Lénárd on Friday, July 1, 2022

Az eset előzménye, hogy 2020 év végén a Németh Szilárd érdekeltségébe tartozó Kozma István Magyar Birkózó Akadémiához (KIMBA) került a Csepel SC Alapítvány, így a hozzá tartozó sporttelepek, köztük a 12 ezer férőhelyes Béke téri labdarúgó-stadion is. Azóta viszont rendszeresek a konfliktusok az országgyűlési képviselő, valamint a fideszes kerületi vezetés között, ugyanis az adás-vétel a fejük felett történt; ennek a viszálynak volt fejleménye az is, hogy a Csepel SC létrehozta saját labdarúgó szakosztályát.

A csepeliek kizárása ráadásul nem először történik meg, Borbély szerint. "Ugyanez már egy évvel ezelőtt megtörtént, de akkor észérvekkel még meg lehetett győzni a döntéshozót. Most viszont ez véglegesnek tűnik, hiába kérték a sportvezetők, valamint személyesen én is" -írja. 

Borbély hozzáteszi, hogy a Csepel SC nem önkormányzati tulajdon (és nem is volt az), és emiatt is, már nem a csepelieké.

"Ez a szomorú valóság. A kuratórium tagjai között egyetlenegy csepeli, sőt, egyetlenegy sportoló sincs. Az önkormányzat sportegyesülete oda nem mehet be. A legszomorúbb pedig az, hogy ezzel az elvtelen döntéssel rengeteg gyerek lett kizárva a Csepel SC-ből. Felelős politikusnak és szülőnek pedig tudniuk kell, hogy a gyerekekkel nem lehet szórakozni, rajtuk nem csattanhat az ostor. Hiszen végső soron miattuk dolgozunk. Mindenki számoljon el a lelkiismeretével" - hangsúlyozza Borbély.

Az egyre élesedő csepeli fideszes belharcról alábbi cikkünkben olvashatnak:

 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk