Niedermüller feljelentette a kerület előző, fideszes vezetését egy 800 milliós ingatlanügy miatt

  • MTI/narancs.hu
  • 2020. november 4.

Belpol

A rendőrség nyomoz, a Fidesz azt mondja, a polgármester foglalkozzon inkább az áramlopással.

Niedermüller Péter, Erzsébetváros DK-s polgármestere azzal vádolta meg szerdán a kerület korábbi, kormánypárti vezetését, hogy 800 millió forint kárt okozott, amikor egy több mint egymilliárd forint értékű ingatlanegyüttest 300 millió forintért "játszott át" egy befektető kezére.

A DK-s politikus szerdai online sajtótájékoztatóján elmondta, az ügy annak nyomán derült ki, hogy az önkormányzat szerződést kötött Czeglédy Csaba ügyvédi irodájával, hogy derítse fel a 2010-2019. közötti VII. kerületi városvezetés "korrupciógyanús" eseteit.

Niedermüller hangsúlyozta, az említett ügyben csalás, hivatali visszaélés és hűtlen kezelés gyanúja miatt tettek büntetőfeljelentést, és a rendőrség már megkezdte a nyomozást.

Úgy fogalmazott: "minden rendelkezésünkre álló információ szerint" az ügyletben szerepet játszott a jelenleg fideszes országgyűlési képviselő Bajkai István, volt kerületi alpolgármester.

Leszögezte, hogy "tolvajoknak, bűnözőknek és korrupt politikusoknak", nincs helyük Erzsébetvárosban, nem számít, hogy kis, vagy nagy értékű lopásról, esetleg korrupcióról van szó, ahogy az sem, ki melyik párthoz vagy politikai mozgalomhoz tartozik.

Bár Niedermüller konkrétan nem nevezte meg, milyen ingatlanügyről van szó, a Fidesz minden jel szerint tisztában van ezzel, közleményükben ugyanis azt írták, a polgármester által említett ügyben "korábban 17 igen szavazattal, egyhangúlag döntött a baloldali többségű testület, köztük a mai alpolgármesterei és képviselői is, ezért részletekért forduljon hozzájuk." (2014 és 2019 között a kerületben 9-9 szavazata volt a Fidesznek és az ellenzéknek, a polgármester a fideszes Vattamány Zsolt volt.)

A Fidesz ezen túlmenően azzal vágott vissza, hogy a DK-nak inkább a közelmúltban lemondott képviselőj, Borka-Szász Tamás áramlopási ügyét kellene megmagyaráznia.

Figyelmébe ajánljuk