Nincs elég orvos, gyakorlatilag megszűnt a baleseti ellátás a zalaegerszegi kórházban

  • narancs.hu
  • 2021. július 10.

Belpol

Múlt hónapban az ügyeleti díjak miatt felmondott 7 traumatológus.

Miután június végén  az ügyeleti díjak miatt felmondott 7 traumatológus, lényegileg megszűnt a baleseti sérültek sürgősségi ellátása a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban, mert nincs elég orvos – írja a a Népszava és a nyugat.hu. Így a betegeket előreláthatóan az év végéig az 50-60 kilométerre fekvő nagykanizsai vagy szombathelyi, vagy a több mint 130 kilométerre lévő kaposvári kórházba kell szállítaniuk a mentőknek.

Mindezt megerősítette egy pénteki Facebook-posztban a zalaegerszegi kórház is: bár közlésük szerint a sürgősségi betegellátás és a traumatológiai járóbeteg szakrendelés „változatlanul működik”, azt hozzátették, hogy a műtéti beavatkozásra szoruló betegeket valóban a nagykanizsai, a szombathelyi és a kaposvári kórház fogadja.

A Népszava szerint a zalaegerszegi kórház főigazgatója július 8-án jelezte hivatalosan, hogy orvoshiány miatt nem tudja ellátni a súlyos sérülteket az intézmény. A cikk megjelenése után közleményt adott ki a Szent Rafael Kórház vezetősége, amiben többek közt arról írnak, hogy a traumatológusok bérigényéről megállapították, hogy azok"a szakmaiságot nélkülözik, teljesítésük jogszerűen nem lehetséges, valamint a társosztályokra indokolatlanul hárított volna át jelentős ügyeleti terheket. Miután a traumatológiai osztályon dolgozó orvosok sem engedtek a követeléseikből, ezért lezártuk a tárgyalásokat, az intézménnyel együttműködni nem kívánó traumatológusok felmondását véglegesnek tekintjük. A Zala Megyei Szent Rafael Kórház vezetése az ellátás biztonsága érdekében jelezte az illetékes hatóságok felé a folyamatos ellátás átszervezésének szükségességét.”

(Népszava, nyugat.hu )

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk