Novák Katalin nem indul újra a Fidesz alelnöki posztjáért

  • narancs.hu
  • 2021. október 5.

Belpol

Novembertől ezek szerint csak családügyi miniszter marad.

Nem indul újra a Fidesz alelnöki posztjáért Novák Katalin a kormánypárt novemberi tisztújító kongresszusán - közölte a családügyi miniszter mai sajtótájékoztatóján az ATV.hu kérdésére válaszolva.

"Nem fogok újra alelnök-jelöltként indulni a kongresszuson. Követem azt a gyakorlatot, amit eddig minden elődöm követett, azt az íratlan szabályt a Fideszben, hogy a miniszterség és az alelnökség együtt a következő tisztújító kongresszusig tartható" -  idézik Novákot. Válasza szerint ugyanis Orbán Viktor miniszterelnök-pártelnök szerint a pártban főszabály “az egy poszt egy ember”.

Emlékeztetnek, hogy Novák Katalin a Fidesz 2017-es őszi tisztújító kongresszusán lett a Fidesz külkapcsolatokért is felelős alelnökének - akkor rajta kívül Gulyás Gergelyt, Kubatov Gábor pártigazgatót és Németh Szilárdot választották meg alelnöknek. Novák a családokért felelős miniszteri posztot pedig tavaly októbertől kapta meg. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk