Orbán: a budapesti nyitással meg kell várni a halálozási számok csökkenését

  • MTI/narancs.hu
  • 2020. május 8.

Belpol

Legkorábban jövő hét végén lehet szó erről.

Az élet újraindításának további lépései legkorábban a jövő hét végén következhetnek - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Budapest életének újraindítása ügyében a szakemberek álláspontja az, hogy meg kell várni a koronavírus-fertőzés miatti halálozási számok csökkenését. Amíg ez nem történik meg, addig óvatosnak kell lenni a fővárosi nyitással - jelezte a kormányfő.

Azzal kapcsolatban, hogy kinyitnak-e az iskolák a nyári szünet előtt, azt mondta: nagyon bizonytalan az ügyben, és egyelőre nem tapasztal tömeges igényt az újranyitás iránt.

Orbán Viktor közölte továbbá, hogy a közfoglalkoztatottak számának megduplázására utasította a belügy- és a pénzügyminisztert. "Készen állunk arra, hogy 200 ezer közfoglalkoztatottnak is munkát adjunk" - jelentette ki.

Figyelmébe ajánljuk

A pénztelenség segíthet a Homokhátságon

Lényegében elkaszálta a kormány a Homokhátság, pontosabban a Duna-Tisza-köze vízpótlási projektjeit. Egy határozatban a leghátulra sorolták a beruházást, így aligha lesz esély arra, hogy megvalósuljon. Elsőre rossz hírnek tűnik ez, valójában ennél jobb nem is történhetett volna a térséggel.