Orbán Lázárral süllőt ebédelt a Tiszán

  • narancs.hu
  • 2021. október 3.

Belpol

„Süllő Lázár módra”. 

„Vasárnapi ebéd a Tiszán” – posztolta Orbán Viktor a Facebookra a képet, amin Lázár János korábbi Miniszterelnökséget vezető miniszterrel, jelenlegi országgyűlési képviselővel látható. A képen továbbá az olvasható, hogy „Süllő Lázár módra”. Lázár a közös ebédet annyival kommentálta a saját közösségi felületén, hogy „ettünk egy jó süllőt”

A kormányfő, amikor nemrégiben találkozott Lázárral Mezőhegyesen, akkor azt teljes inkognitóban tette. Legalábbis erről számolt be több egymástól független forrásunk még be július végén. Az értesülésünket Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke akkor nem tagadta. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Bolond hangszer

Nyilvánvalóan Glenn Gould „bűne”, hogy a zongoristák felesküdtek a dünnyögésre meg a dúdolásra. Gould ugyanis elsőként, majd’ hetven évvel ezelőtt sikerlistás lemezt csinált a Goldberg-változatokból.

Szuperwumen és Wándörmen

A színház jövőjéről humoros vagy éppen keserű utópiákat is közlő, Két ország – két színházi kultúra? című tanulmánykötet egyik írásában (Kovács Bálint jegyzi) egy kőszínházi kolléga így szól a szabadúszóhoz: „Ti, függetlenek, kétszáz éve is azt mondtátok, hogy a szakadék szélén vagytok, aztán valahogy még mindig játszogattok itt-ott. (…) úgy látom, nagyon, nagyon tágas hely az a szakadék széle.”