Orbán Viktor megfenyegette az ellenzéket és lebácsizta Sorost

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. márc. 15., 15:35
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A miniszterelnök mintegy negyedórás beszédében történelmi perspektívába helyezte a választásokat, a „Gyuri bácsi” ellen folytatott szabadságharcot, kilátásba helyezte az ellenzék választások utáni felelősségre vonását és hadba hívta a magyar fiatalokat. Orbán víziójában a tét az, hogy Magyarország lesz vagy megszűnik létezni.

Orbán a magyar–lengyel összetartozás témájával indított, külön köszöntötte a Békemenet résztvevőit. Gyorsan ráfordult legfőbb témájára, a választásokra, amin szerinte az ország sorsáról döntünk majd, és „nem 4 év lesz a tét”. Ez a tét hasonló az 1848-as szabadságharc tétjéhez, és ez a legnagyobb dolog, amit életünkben véghez vihetünk, „mert el akarják venni az országunkat”. Nem úgy, „mint Trianonban, hanem lassan”.

A bevándorlás témáját Orbán a migráns és a bevándorlás szavak nélkül vezette be: „el akarják venni az országunkat más földrészről érkező idegenek, akik nem beszélik a nyelvünket”, mondta. Le akarják cserélni a népességet, „azt akarják, hogy mostantól ne a mi leszármazottaink éljenek itt”.

false

 

Fotó: MTI

Ez a csere már javában zajlik: nagy európai nemzetek városról városra veszítik el országukat, mondta, majd végre feloldotta, kire kell gondolni az „ők” használatakor: természetesen „nemzetközi hatalmakra”, amelyek az országra akarják kényszeríteni a globalizmust, nyitott társadalmat, a nemzetek nélküli világot és az „új családokat”.

„Világtörténelmi fordulópont” és „civilizációs küzdelem” kellős közepén vagyunk.

„Meg kell védenünk az életmódunkat”, és nem a „vérszegény pártoktól”, hanem a „birodalommá szervezett nemzetközi hálózatoktól”, vagyis a „kitartott médiától”, „béraktivistáktól”, mindattól, amit Soros György neve foglal magába – erre a közönség fújolásba kezdett, amit Orbán azonnal lereagált: szerinte a magyarok soha nem gyűlölnek senkit, mert keresztények és hisznek a szeretetben.

Orbán tudja, hogy az ellenzék jelöltjei végrehajtanák a nagy tervet, ha nyernének: „betelepítenék bevándorolók tízezreit, és akkor kisebbségbe kerülünk a saját országunkban”.

Brüsszel nem véd meg, mert épp hogy szervezi a bevándorlást, vagyis „fel akarja hígítani a népességet”.

A csúcsponton Orbán eljutott a magyar szívhez és Gyuri bácsihoz: az ellenfél fortélyos, alantas, nemzetközi, spekuláns, hazátlan, bosszúálló, mindig a szívet támadja, és „a játék nem babra megy”, de mi „hazaküldjuk Gyuri bácsit a hálózatával együtt, vissza Amerikába”. Éljenzés, ünneplés.

Majd Orbán újra azt hangsúlyozta, hogy a tét gyakorlatilag Magyarország és a magyar nép eltűnése: „magyarok nélkül rosszabb hely lenne a világ, van jogunk a létezésre“, tisztázta, majd hozzátette: újra és újra győzni fogunk, mert Magyarország a magyaroké.

Egy másik nézőpontból persze a tét az, hogy ez a szánalmas, Petőfiékhez méltatlan kuncsorgás a szavazatokért, mire lesz elég.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. márc. 15., 15:35
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 6
  hóvarjú
  2018. március 16., péntek 09:19
  Békamenet és a "Varangykirály", vár a Vár(börtön).
 2. 5
  rworse
  2018. március 15., csütörtök 20:51
  Amikor március 15-ikén a Zsírmaffiavelli szónokol, mindig Ceausescu utolsó ünnepi beszéde jut eszembe. Hát még, mikor egyúttal minden idők legeslegeslegnagyobbságosasos Békemenete előtt szónokol.
 3. 4
  Kovacs
  2018. március 15., csütörtök 17:51
  3: Nem tudom, mit izgulsz itt össze-vissza. Neked felajánlottam egy helyet a "helikopteremben", ha jól emlékszem magamra.
 4. 3
  tiszapolgári
  2018. március 15., csütörtök 17:27
  A nagy izgalomban Fónagyot írtam Fónay helyett.
 5. 2
  tiszapolgári
  2018. március 15., csütörtök 17:25
  Elképzelem, hogy Nagy Imre újratemetésekor Orbán véletlenül nem azt az elhíresült beszédet mondja el, hanem ezt. És a szovjet csapatok kivonulása helyett Gyuri bácsi távozását követeli. Áll a tömeg a Hősök terén, valami emelkedettre várva, hogy mostantól nincs több hazugság, valami jobbat szeretnénk, mint ami eddig volt, de a szónok a szép gondolatok helyett sületlenségekkel bombázza őket. Fónagy és Mécs egymásra néz, néhányan a mentőket akarják hívni, de nincs még mobiltelefon, nincs térerő.
  „Nem babra megy a játék!", rikácsolja a szónok.
  „Edd meg a babot, amit főztél!", „Na húzzál haza, te elmebeteg barom!", „Kényszerzubbonyt rá!", hallatszik a tömegből. Még aznap este kirúgják a Fideszből.
 6. 1
  rworse
  2018. március 15., csütörtök 16:37
  maffiavellista

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra