Orbán Viktor meggyőződése szerint a következő évtizedekben csak úgy lehet politizálni, ha a migrációt tartják a legfontosabb kérdésnek

  • narancs.hu
  • 2019. május 25.

Belpol

Viszont saját bevallása alapján nem érzi feladatának, hogy az európai jobboldalt egyesítse.

Pénteken a HírTV-nek nyilatkozott Orbán Viktor miniszterelnök, szombaton pedig már egy újabb interjú söpört végig a kormányközeli médiában.

Orbán szerint "a liberális világmaffia beavatkozása okoz szenvedést Magyarországon"

A migrációról papolva, sorosozással buzdít szavazásra a miniszterelnök. Hát, hogy máshogy...

Ugyanaz az Orbán-interjú jelent meg a Magyar Nemzetben és a megyei napilapokban, amit aztán az MTI is szemlézett.

(Aktuális: A Népszava információi szerint felszámolnák a már ma is csak papíron önálló megyei lapszerkesztőségeket, vagyis a teljes vidéki napilaphálózat megszűnhet a jelenlegi formájában. Nem adnának a továbbiakban a látszatra, minek is...)

Az interjút bár Csermely Péter, a Mediaworks tartalomfejlesztési vezérigazgató-helyettese készítette, a megyei lapok mindegyike sajátként jelöli meg az interjút. A cím természetesen ugyanaz: "A bevándorláspártiak mind ott lesznek, legyünk ott mi is".

Orbán Viktor az interjúban azt mondta, a baloldal azért akar kevert népességű Európát, mert felszámolná a nemzeteket, noha a kontinens erejét a nemzetállamok adják. Meggyőződése, hogy a következő évtizedekben Magyarországon csak úgy lehet politizálni, ha a migrációt tartják a legfontosabb kérdésnek.

A miniszterelnök szerint egy baloldali kormánnyal már úgy néznének ki a városaink, mint egyes franciák, németek, százezrével lennének itt a migránsok.

A kormányfő arra a kérdésre, hogy az ellenzéket csak az Orbán-gyűlölet tartja össze, azt felelte, nem ő akadályozza meg az ellenzéki pártokat abban, hogy győzzenek, hanem a magyar emberek.

"Túlértékelnek engem."

Mint mondta, kilencedik éve nemzeti és keresztény alapon álló, nagyon stabil kormánya van országnak. Szerinte az ellenzéki politikusoknak és szellemi műhelyeiknek meg kellene érteniük végre, hogy

"ez nem valamiféle baleset, hanem ennek az országnak ez a kulturális identitása."

Orbán szerint ezt a világot képviseli a kormány. Ezért a személyénél sokkal fontosabb, és minden azon múlik, hogy amit ők képviselnek az összhangban van a magyar  emberek értékeivel, amit meg az ellenzék, az teljesen idegen a társadalom többségének.

Orbán Viktor elmondása szerint nem érzi feladatának, hogy az európai jobboldalt egyesítse.

"Tudnunk kell, hogy mire van és mire nincs erőnk, és ez alapján kell a célokat kitűzni. Kizárólag azért foglalkozunk az európai politikai viszonyokkal, mert nekünk Magyarország fontos."

Figyelmébe ajánljuk