Paks új, ellenzéki polgármestere szerint szükség van Paks 2-re

  • narancs.hu
  • 2024. június 14.

Belpol

De a város egyelőre nincs rá felkészülve.

Az atomerőmű bővítésére nemcsak a városnak, hanem Magyarországnak is szüksége van, Paks azonban egyelőre több szempontból sem áll készen Paks 2-re – mondta az rtl.hu-nak adott interjújában Heringes Anita, Paks új, ellenzéki polgármestere.

Pakson több évtized után nem a Fidesz adja a polgármestert, hanem egy helyi civil szervezet, a Paksi Deák Ferenc Egyesület, amelynek ráadásul a képviselő-testületben is többsége lesz a Fidesszel szemben (7-4 arányban), az egyéni választókerületek közül ugyanis csak egyben született kormánypárti győzelem, további három mandátumot pedig listáról tudtak megszerezni.

Heringes Anita, aki korábban az MSZP országgyűlési képviselője volt, a portál megkeresésére arról beszélt, a Paks 2 beruházás Magyarországnak és Paks városának is annyira fontos, hogy „az ezzel kapcsolatos diskurzusnak a nagypolitikán felül kell állnia.” Hozzátette:

„A Paks 2 beruházás most kapcsol gyorsabb fokozatra, de a város egyelőre nincs felkészülve arra, hogy több ezer ember érkezzen hozzánk, hogy őket el tudjuk látni, el tudjuk szállásolni.”

„A Paks 2 beruházás a város jövőjét jelenti. A paksiak szeretik, hogy Pakson van az atomerőmű, mert ennek nagyon sok előnyét élvezték idáig. A költségvetésén meglátszik, hogy egy ilyen nagy erőmű van a városunkban. A paksiak nagyon szeretik ezt üzemeltetni, mert biztosítja számukra és a gyerekeik számára a jövőt. Az atomerőmű bővítésének fontos szerepe van abban, hogy a város színvonalát tartani vagy emelni tudjuk. Ha országosan nézem a kérdést, akkor is az látszik, hogy szükség van Paks 2-re, mert egy stabil erőmű a gazdaság alapját tudja biztosítani” – fogalmazott Heringes Anita.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk