Magyar Péter akár még az ATV-ben is vitázna Orbán Viktorral

  • narancs.hu
  • 2024. június 14.

Belpol

Akinek a helyében egyébként előrehozott választást írna ki.

Az EP-választás csak a főpróba volt, ami jól sikerült, de a valódi előadás az a parlamenti választás lesz – mondta Magyar Péter csütörtökön a Klubrádió műsorában.

A 24.hu összefoglalója szerint Magyar Péter úgy véli, az országgyűlési választásra a Tisza Párt már más eszközökkel, szervezettséggel fog rendelkezni, ezt pedig Orbán Viktor is tudja,

ezért a helyében előrehozott választást írna ki, hogy a Fidesz lekerüljön a lejtőről.

A Tisza Pártnak most még nincs szervezeti struktúrája, nem léptettek be sok ezer tagot, mégis készen állnának egy esetleges 2024-es választásra, amit szerinte meg is nyernének. Hatalomra kerülése esetén Magyar Péter nem zárná ki az Alaptörvény módosítását, ha azt az emberek többsége is szeretné, és ha komoly társadalmi vita előzné meg. Minden területen szeretne fékeket, ellensúlyokat beépíteni a magyar jogrendbe, rögzítené például, hogy egy adott személy csak két cikluson át lehessen miniszterelnök.

Magyar Péter intézményesített csalásnak nevezete a levélszavazást, szerinte ugyanis nincs rendjén, hogy míg a Vajdaságban lehetett így választani, egy Németországban dolgozó magyarnak akár 500 kilométert is kellett utaznia, hogy leadhassa voksát. Emellett azt is kifogásolta, hogy a Fidesz vajdasági testvérpártja (VMSZ) intézte a levélszavazatok begyűjtését és a szavazás teljes koordinálását. A Tisza Párt alelnöke azt szeretné, ha mindenki az interneten szavazhatna egy átlátható, biztonságos rendszeren keresztül.

Magyar Péter a hétfői ATV-s incidenséről azt mondta, azzal hívták, hogy kizárólag a választási eredményekről fognak beszélni, Rónai Egon az interjú előtt sem említette a piros dossziét.

Szerinte ők arra is felhatalmazást kaptak a választóktól, hogy a korrupt, összejátszó, az országot leépítő politikai elithez tartozó médiát is leváltsák.

Azzal kapcsolatban, hogy kiposztolta, az ATV munkatársai közül kik a Hit Gyülekezete tagjai, Magyar Péter arról beszélt, ő csak pozíciókat említett, neveket nem, míg a csatorna az ő munkatársainak nevét posztolta ki engedély nélkül. Magyar Péter szerint az országgyűlési választás előtt olyan szoros lesz a verseny, hogy Orbán Viktornak érdekében állhat majd a vita. „Én bármikor kész vagyok vele vitatkozni, akár a köztévében, vele akár még az ATV-be is bemegyek” – fogalmazott.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Cserna-Szabó András: „Csinálnék egy kocsmát”

Megjelent új novelláskötete, az ösztöndíjakat és a kitüntetéseket elfogadja, ha adnak neki, és nem kérnek cserébe, de abbahagyná az írást, ha rengeteg pénze lenne. Épp ezért senki ne adjon neki! Az utolsó magyarokért is kár lett volna. Cserna-Szabó Andrással beszélgettünk.