Palkovics szerint egyelőre nem drágul a távhő, de hosszú távú kijelentéseket nem tenne

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 6.

Belpol

A miniszter pedig úgy gondolja, hogy az az önkormányzat, amelyik nem tud új energiaszerződést kötni, az magára vessen, de ha baj lesz, a kormány majd segít. 

Egyelőre biztosan maradni fognak a csökkentett rezsiárak a távhőszolgáltatásban - mondta az RTL Hiradónak Palkovics László innovációs és technológiai miniszter. Azonban Palkovics megjegyezte, hogy nem tenne hosszú távú kijelentéseket ezzel kapcsolatban.

A miniszter ugyanis még megvárná a szeptember 9-én tartandó uniós energiaminiszterek ülését, amelyen várhatóan közös javaslatot fognak tenni a gázárra.

A Hiradó arról is kérdezte a minisztert, hogy mi lesz azokkal az önkormányzatokkal, amelyek nem tudnak új energiaszerződéseket kötni. Palkovics cinikusan erre annyit felelt, hogy ha nincs új szerződés, az az önkormányzat felelőssége, de persze ha baj lesz, akkor a kormány majd segít. 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk