Panaszt tett a gyanúsítás miatt az ügyészségnél az MSZP-s mentős videó szereplője

  • narancs.hu
  • 2020. június 17.

Belpol

A magát mentősnek nevező nő saját bevallása szerint nem követett el jogsértést.

Házkutatást tartott kedden a rendőrség az MSZP-s mentős videó szereplőjénél, akit ki is hallgattak. A Magyar Nemzet cikke szerint a rendőrség iratokat és számítógépeket foglalt le a nőtől, aki panaszt tett a gyanúsítás és az eljárás ellen is az ügyészségnél. A lap szerint arra hivatkozott, hogy nem követett el semmiféle jogsértést.

Kedden az operatív törzs sajtótájékoztatóján végén Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság  szóvivője közölte, hogy gyanúsítottként hallgatott ki egy nőt a rendőrség a „mentős videó” miatt.

Ám az a Magyar Nemzet cikkéből sem derül ki, pontosan mivel is gyanúsítják a nőt. Azt viszont tudni egy korábbi bejelentésből, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma rémhírterjesztés miatt feljelentést tett, majd az is kiderült,hogy a rémhírterjesztés miatt nyomozást indított a Készenléti Rendőrség Kerületi Nyomozó Iroda.

Mint ismert a Korózs Lajos által közzétett videón a magát mentősnek valló nő arról beszélt, a kórházak kiürítése miatt hazaküldött tíz betege közül kilenc egy héten belül meghalt.

Korózs később azt mondta, "nem nyomozgatott" a nő után, elhitte az állításait, mivel névvel és arccal vállalta azokat. A videó megjelenése után az Országos Mentőszolgálat, majd több magáncég is cáfolta, hogy dolgozott volna náluk. A nő végül elismerte, hogy sosem állt szerződésben mentőscéggel.

Figyelmébe ajánljuk