Felhívás tiltakozásra

Pedagógusok! Kollégák!

  • 2012. október 16.

Belpol

Mi, a szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnázium tantestülete megdöbbenve állunk a pedagógus-életpályamodell elhalasztása következtében kialakult kommunikáció hamis, félrevezető és a pedagógusokat sértő megnyilatkozásai előtt.

Kezdettől fogva hitetlenkedéssel szemléltük az új köznevelési törvény alakulását, amely óraszám-emelkedés mellett differenciált béremelést is ígért. Úgy gondoljuk, hogy az ország közvéleményét megtévesztették, ugyanis nem béremelést jelent a rendszer bevezetése, hanem az óraszámemelés mellett a bérek szinten tartását, a csökkenés elkerülését.  Úgy látszik, erre sincs pénz, hiszen a Matolcsy György által benyújtott megszorító csomag elérte a modellt, pontosabban annak csak a fiskális oldalát.


Jelenleg a kormány részéről nem látunk hajlandóságot arra, hogy az EEMI ezen alapos hiányosság miatt elhalasztani tervezné az óraszámemelést.


Ezért úgy gondoltuk, meg kell szólítanunk a pedagógustársadalmat, amely az elmúlt években mély apátiába süllyedt. Mi a saját bőrünkön már megtapasztaltuk, hogy egyedül az egységes és bátor kiállás hozhat győzelmet.


KOLLÉGÁK!


Az elmúlt években elvettek tőlünk minden béren kívüli juttatást (a 13. havi bért, étkezési jegyet, könyvtámogatást, ruhapénzt, és minimalizálták a pótlékainkat). Megpróbáltak pártkatona igazgatókat ránk kényszeríteni, bezárták az iskoláinkat racionalizálás címén.


Általános közvélekedés szerint csak 22 órát dolgozunk. Ez hazugság. A pedagógusok többsége – független felmérések szerint is – lényegesen többet dolgozik, mint heti 40 óra.


Mi vár még ránk? A jelenlegi álláspont szerint óraszámemelés és fizetéscsökkenés. Vannak ködös ígéretek, amelyeknek már senki nem hihet.


Nem emelhetik tovább az óraszámunkat. A pedagógusok – már most megalázó – fizetése nem csökkenhet tovább!  Egységes és szilárd nyomásgyakorlással kell élnünk!


Követeljük a köznevelési törvény koncepciójának teljes újragondolását és módosítását!
Kérjük a pedagógusokat képviselő összes szakszervezetet, hogy egységesen és szilárdan ezt az álláspontot képviselje!

Batthyány Kázmér Gimnázium PDSZ-csoportja

Szigetszentmiklós, 2012. október 16.

 

Figyelmébe ajánljuk