Penyige focicsapata visszaküldi az állami támogatást, hogy a kormány a koronavírus elleni védekezésre fordítsa

  • narancs.hu
  • 2020. március 29.

Belpol

Az egyesületnek nincs öltözője, és a pályájukra is ráférne egy felújítás, de szerintük most nem ez a fontos.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei falu a megye III-as bajnokságban játszik, az otthoni meccseiket a „penyigei döcögős” gúnynevű pályán tartják – írja a 444.hu az RTL Klub Híradója nyomán. A labdarúgó egyesület tavaly 130 millió forintot nyert korszerűsítésre, így például talajcserére és labdavédő hálók felrakására.

Csütörtökön viszont a polgármester és a klub elnöke közös levélben fordultak Orbán Viktorhoz, hogy visszaküldik a már átutalt pénzt. A település vezetője a csatornának azt nyilatkozta, hogy bár nem ők döntik el, mi lesz a visszakapott milliók sorsa, de remélik, hogy a kormány egészségügyi eszközbeszerzésekre fordítja az összeget.

A klub elnöke hozzátette, már nincs öltözőjük sem, és a pályára is ráférne egy jókora felújítás, de majd megoldják, ugyanis „most nem ez a lényeg”. A polgármester azt reméli, hogy követik majd mások is a példájukat, és együtt leküzdik a „láthatatlan ellenséget”.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.