Pénzmosás gyanúja miatt tesz feljelentést a DK a Megafon influenszerének cége ügyében

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 11.

Belpol

A cégnek úgy lett 600 milliója tavaly, hogy nem folytatott értékesítési tevékenységet.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, végelszámolás alá került a kormánypropagandista Filep Dávid egyszemélyes cége, az Aktuális Média, ami az utóbbi két évben több mint 700 millió forint támogatást kapott.

A Demokratikus Koalíció (DK) emiatt tiltott pártfinanszírozás gyanújával Állami Számvevőszékhez fordult (ÁSZ), a párt közleménye szerint azonban az ÁSZ nem fog tudni adatokat kérni a végelszámolás alá került cégtől, mert ilyenre csak a nyomozó hatóság képes. A DK ezért feljelentést tesz a 700 millió forint közpénzhez jutó fideszes propagandacég végelszámolása miatt. Pénteki közleményükben kiemelik,

„mivel a cégnek tavaly úgy lett 600 millió forintja, hogy bevallottan nem folytatott semmilyen értékesítési tevékenységet, alappal merül fel az esetleges pénzmosás gyanúja.”

„A nyomozás megindítása egyben azt is lehetővé tenné, hogy a fideszes propagandacég ne tudjon a végelszámolással kibújni a tiltott pártfinanszírozás vádja alól. Kíváncsian várjuk, hogy a fideszes propagandistákra is érvényesek-e a hatályos magyar törvények” – fogalmazott a párt közleményében.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk