Több ápoló is felmondott a szentgotthárdi otthonban a poloskahelyzet miatt

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 11.

Belpol

Múlt héten kijárási korlátozást kellett bevezetni az intézményben.

Rövid időn belül több ápoló is felmondott a pszichiátriai betegek szentgotthárdi otthonban, ahol ágyi poloskák lepték el a betegek paplanját, lepedőjét. Az Index információi szerint hamarosan újabb dolgozók hagyhatják ott az intézményt az áldatlan állapotok miatt, múlt héten pedig már kijárási korlátozást kellett bevezetni a poloskahelyzet miatt.

Az otthon több jelenlegi és korábbi munkatársa szerint évek óta problémát okoznak az ágyi poloskák, ám az Átlátszó által közzétett videó megjelenése előtt csak kevesen tudtak arról, milyen súlyos is a helyzet. Elmondásuk szerint az elmúlt években ugyan több alkalommal is végeztek rovarirtást az intézményben, ez azonban csak ideig-óráig jelentettek megoldást a problémára. 

A portál szerint a videó megjelenése előtti napokban már kijárási tilalmat kellet bevezetni az ápoltak körében az egyre súlyosbodó helyzet miatt.

Az otthon dolgozói a lehetőségeikhez mérten igyekeztek mindent megtenni a poloskainvázió megfékezése érdekében (naponta cserélték az ágyneműket, porszívóztak, takarítottak), a helyzetet azonban képtelenek voltak házon belül kezelni, ezért fordultak többen a nyilvánossághoz, míg mások inkább a távozás mellett döntöttek és beadták a felmondásukat. A szentgotthárdi önkormányzat egyik vezetője a lap megkeresésér arról beszélt, ők is jó ideje tudnak már a problémáról, beavatkozni azonban nincs lehetőségük, mert az intézmény nem hozzájuk, hanem az államhoz tartozik. Aggodalomra ad okot az is, hogy az otthon szomszédságában kollégium, munkásszálló és egy rehabilitációs kórház is üzemel.

Az intézmény fenntartója péntek délben megerősítette, hogy az otthon vezetője a Népegészségügyi hatósággal történt egyeztetést követően múlt csütörtökön döntött a kijárási korlátozás elrendeléséről, dolgozói létszámot érintő nagyságrendi változás szerintük azonban nem történt az elmúlt időszakban.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk