Pokorni Zoltán távozás előtt még megnehezítené Kovács Gergely dolgát

  • narancs.hu
  • 2024. június 25.

Belpol

Az októbertől érkező új polgármester szerint a helyileg leváltott Fidesz még kicsit segítene Tiborcz Istvánéknak.

Összehívott a kerületből távozó Fidesz-vezetés szerdára egy testületi ülést, ahol megszavazzák még gyorsan a számunkra legfontosabb döntéseket – írta Facebook-oldalán Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke, aki egyúttal XII. kerület polgármestere is lesz októbertől.

Kovács ki is emelt pár izgalmas részt az összesen huszonkét pontból álló ülés tervéből:

  • „módosítják az építési szabályzatot, hogy Tiborcz István megépíthesse az irodaházát a Mártonhegyi úton,
  • megszüntetnek négy hivatali pozíciót, hogy osztogathassák még a megfelelő végkielégítéseket,
  • elvonják október 1-től az új polgármester összes jogkörét, amit csak tudnak.”

Hozzátette, korábban a hatályos Szervezeti és Működési Szabályzat szerint a képviselő-testület több jogkört átruházott a polgármesterre (a többi között önállóan dönthet bizonyos pályázatokról, támogatásokról), ezeket tenné semmissé előterjesztésében Pokorni Zoltán, akinek javaslata alapján október 1-től, tehát a polgármesterváltással egyszerre minden átruházott hatáskör kerüljön vissza a képviselő-testülethez, hogy majd az új testület dönthessen a hatáskörök gyakorlásáról vagy átruházásáról.

Érdemes hozzátenni, hogy ezt annyira nem lesz nehéz akár visszaváltoztatnia is Kovácsnak, hiszen az MKKP a közgyűlésben is sima többségbe került a XII. kerületben.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk