Polt Péter felesége a Szerencsejáték Zrt. igazgatóságának tagja lett

  • narancs.hu
  • 2023. február 9.

Belpol

De Polt-Palásthy Mariannának van pozíciója a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.-ben és a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalban is.

Bekerült a Szerencsejáték Zrt. igazgatóságába (még a múlt szeptemberben) Polt Péter legfőbb ügyész felesége, Polt-Palásthy Marianna – írja a 24.hu.

A lap megjegyezi, a szerencsejátékokon belül a lottósorsolás, a sportfogadás szervezése és a kaparós sorsjegyek forgalmazása állami monopólium. A társasághoz az utolsó lezárt évben, 2021-ben 701 milliárd forint folyt be a forgalmazott szerencsejátékokból, az adózott eredménye pedig 28,3 milliárd forint lett.

A cikkben emlékeztet, hogy a legfőbb ügyész felesége a mostani kormány megalakítása után más megbízást is kapott már: a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. felügyelőbizottsági elnöke lett. Emellett korábban, 2019 ősze óta már a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal általános elnökhelyettese is. Korábban a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója volt.

 
Fotó: MTI

A 24.hu arról is ír, hogy 2023-tól már nemcsak a Szerencsejáték Zrt. szervezhet online sportfogadást az uniós piacszabályozási normák miatt. A szerencsejáték-ipart közelről ismerők szerint azonban valójában nem nyílt meg január 1-jével a piac, mert a szabályokat úgy alkották meg, hogy azokkal lényegében ki is zárták a lehetséges külföldi konkurenciát.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk