Rákay Philip olyan filmet csinálna a mohácsi csatáról, mint amilyen A rettenthetetlen volt

  • narancs.hu
  • 2023. február 9.

Belpol

Az Aranybulla sorozatról pedig senki nem ígérte, hogy a Gladiátor magyar verziója lesz. 

Rákay Philip azt szeretné, ha a mohácsi csata ötszázadik évfordulójára időzített, magáról a csatáról szóló film A rettenthetetlenhez hasonló hatást váltana ki, mert „aki megnézte, másnap indult volna, hogy Mel Gibson oldalán a skótok szabadságáért küzdjön” – erről Rákay a Mandinernek adott interjújában beszélt, amit a hvg.hu szemlézett. 

Beszélt minden idők egyik legrosszabbnak jegyzett Aranybulla sorozatról is, amivel kapcsolatban azt mondta, „szegény” sorozatról úgy beszélnek a sajtóban, „mintha valami főbenjáró bűnt követett volna el a stáb, miközben csak egy ártatlan dokumentumfilm-sorozat készült, amelyről senki nem ígérte, hogy a Gladiátor magyar verziója lesz.”

Tagadta, hogy ez egy olyan kurzusfilmsorozat lenne, ami az Orbán-kormány működését igyekszik megideologizálni a negatív megítélésű II. András hőssé formálásán keresztül. „S mindehhez meggyőztünk tizenöt elismert kutatót, történészt, archeológust, hogy segítsen a múlt átírásában, hát persze…” – fogalmazott. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk