Rádőlt a házra egy cefreszállító tartálykocsi

  • narancs.hu
  • 2021. december 1.

Belpol

Lakhatatlan az egyik szoba, a szolgáltató az egész épületet áramtalanítja, a tulajdonost ugratják a falubeliek.

Egy személyautó elől a padkára húzódott egy cefrét szállító tartálykocsi a Vas megyei Halogyon, a kerék azonban megsüllyedt, a jármű megdőlt, nekicsapódott az út melletti ház falának – számol be a balesetről a nyugat.hu.

A portálnak a teherkocsi sofőrje azt mondta, hogy azért hajtott a padkára, mert a személyautó nem húzódott le eléggé, de meglehet, hogy ő is hibázott ezzel a manőverrel. A másik autó sofőrje, ahogy látta a balesetet, megállt, segített a teherautó vezetőjének, akinek a borulás közben a mobiltelefonja is elkavarodott a vezetőfülkében. 

A sofőr nem sérült meg, és a házban alvó fiatal párnak sem esett baja az ijedtségen kívül, merthogy a csattanásra ébredtek. Bár ez egy régi tömésház, az utcai fal téglából volt – ezt a tartálykocsi megmozdította. Az utcai szoba biztosan lakhatatlanná vált, és meg kell vizsgálni az egész épületet is statikai szempontból.

A ház tulajdonosa nem sokkal a baleset előtt ment el dolgozni az önkormányzathoz. 

A gazda a hírportálnak arról számolt be, hogy délelőtt a falubeli ismerősök ugratták, kérdezgették, mennyi cefrét mentett meg a tartályból. Egy ideig ő is nevetett, de aztán már nem, mert nem tudja, miből fogja helyreállítani a házát. Közben az is kiderült, hogy az áramszolgáltató – a lakhatatlanná vált szoba miatt – az egész épületet áramtalanítani akarja, mert ha az épület úgy dől össze, hogy a vezetékek áram alatt vannak, az további problémákat okoz. Mivel a műszaki mentéshez egy villanyoszlopot is ki kellett emelni, áramszünet volt a halogyi utcában.

A tartályautót kamionmentő, daru állította a kerekeire. 

Leadkép: nyugat.hu

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk