Nem bírta az elszálló energiaárakat a főváros áramszolgáltatója

  • narancs.hu
  • 2021.12.01 11:47

Belpol

A cég elvesztette kereskedelmi engedélyét, Budapest most az Elműtől veszi az áramot, de utána csatlakozna az MVM-hez. 

"Mától átmenetileg az Elmű-től vásárolja a Főváros az áramot, miután eddigi szolgáltatónk, a JAS Zrt. nem bírta az energiaárrobbanással járó terheket, és elvesztette a kereskedelmi engedélyét" – jelentette be a Facebook-oldalán Karácsony Gergely budapesti főpolgármester.

Azt írta, a háromszorosára növekvő energiaárak érzékenyen érintik Budapestet is, de folyamatosan biztosítják a közvilágítást és a közműcégek áramellátását.

Ugyanakkor a JAS Zrt. bedőlése miatt a város üzemeltetéséhez szükséges áramot decemberben egyelőre piaci forrásokból szerzik be, január 1-től pedig Budapest is csatlakozni akar az egyetemes áramszolgáltatáshoz.

Karácsony azt írta, a hatályos törvények szerint az önkormányzatok jogosultak erre, az egyetemes szolgáltatást nyújtó állami MVM-től pedig meg is kapták a befogadó nyilatkozatot. Az MVM fix áron adja az áramot, Karácsony szerint jelenleg ez a legolcsóbb forrás. "Reméljük, a kormány nem lassítja, vagy akadályozza a Budapest működtetéséhez szükséges áramellátást" – íta. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

"Orbán rendszere radikálisan ellenségelvű és megosztó"

  • Farkas Zsolt

"Az orbánizmus lényege az orbánizmus: vagy Orbán Viktor és jogállampárti magánhadserege, a Fidesz katonája vagy, zsoldosa, önkéntese, fanatikusa, szolgálója, kliense, rajongója (mintegy 2,5 millió szavazó Mo.-n), vagy ellensége, ellenzője, kritikusa, utálója, megvetője, vádlója vagy (legalább dupla annyi szavazóképes ember Mo.-n)."