Ráküldték az Orbán-kormány pitbullját az Akadémiára

  • narancs.hu
  • 2018. június 20.

Belpol

A friss Narancs címlapsztoriban foglalkozik az MTA körül kialakult helyzettel és Palkovics László miniszterrel.

A független kutatóközpontok mellé Palkovics futtában összeszedte az autópálya-építéseket, a szakképzést, a Modern Városok Programot, a panelfelújítást, a szemétügyet is.

„Az államtitkárból miniszterré emelt Palkovics Lászlót Orbán pitbulljaként emlegetik a Fidesz belső köreiben. Nem véletlenül. Elődei többéves harca után akkor még oktatásügyekért felelős államtitkárként néhány hónap alatt a saját karámjába terelte a felsőoktatási vezetőket, majd lecsendesítette a lázongó pedagógusokat. Bár azt vallja, hogy sokat segít a megoldásban, ha megértjük a másik szempontjait, a tárgyalás számára inkább taktikai elem. A partner meghallgatása nem erőssége, a meggyőzés művészetét viszont kiválóan gyakorolja.

Az MTA különösen rossz pillanatban került az útjába: Palkovics nyerni akar, mert nyernie kell. Tárcavezetőként ez az első megmérettetése, nem engedhet mindjárt az elején. Egyébként sem az a meghátrálós típus; a feszítő, korlátok nélküli ambíció űzte a BME legfiatalabb tanszékvezetőjeként a vállalatvezetői karrier felé, majd a politikai küzdőtérre.”

A teljes cikket a friss Narancsban találja!

Figyelmébe ajánljuk