Rendkívüli szenátusi ülést hívtak össze a Szegedi Tudományegyetemen

  • narancs.hu
  • 2021. január 16.

Belpol

Valószínűleg a modellváltás lesz a téma.

A szeged.hu információi szerint az egyetem modellváltásáról fog szólni a hétfőre hirtelen összehívott rendkívüli szenátusi ülés, ugyanakkor nem világos, az egyetem hogyan biztosítja majd az egyetemi polgárok felé az ülés nyilvánosságának kötelezettségét.

További probléma, hogy az egyetem saját szervezeti és működési szabályzatában foglaltak ellenére nem közölték az ülés napirendi pontjai. Ettől függetlenül a portál szerint egyértelmű, hogy az egyetem modellváltásáról lesz szó, más nem indokolhatja az ülés gyors összehívását.

Az 52 fős szenátus az egyetem belső hálózatán tartja meg ülését, azonban ehhez nincs minden polgárnak alapból hozzáférése.

A portál felidézi: korábban az egyetem névváltoztatásával kapcsolatban megtartott szenátusi ülésen már problémát okozott az egyetemi polgárság nem várt érdeklődése. Akkor az oktatók és hallgatók nagy számban megjelentek a tanácsteremben, akiket a járványhelyzet miatt nem engedtek be, a kizárásuk viszont jogszabályszegés lett volna. Akkor az lett a megoldás, hogy a rektori hivatal ajtajait kitárták, így teljesítették a nyilvánosság kötelezettségét.

A Magyarnarancs.hu január 7-én írta meg, hogy alapítványi fenntartású lehet a debreceni és a szegedi egyetem, és a fenntartóváltás még idén megtörténhez. Értesülésünk szerint a Debreceni Egyetem és Szegedi Tudományegyetem augusztus 1-jétől váltana alapítványi működésre.

A szegedi egyetemtől nem kaptunk választ

 
Fotó: hu.wikipedia.org
 

 

Figyelmébe ajánljuk