Rezsi Szilárd lenyűgöző történelemleckét adott a csepelieknek

  • narancs.hu
  • 2017.08.21 09:08

Belpol

Kisujjában van neki az ilyesmi.

Németh Szilárdot tegnap Csepelen vetették be ünnepi szónoklatra, aki természetesen meg is ragadta az alkalmat, hogy egy jót sorosozhasson. A Fidesz honlapjának tudósítása kiemeli, hogy Német emlékeztetett arra, hogy augusztus 20-a

az egyik legősibb nemzeti ünnepnap.

„Szent István királyunk napja, a keresztény magyar államalapítás, az ezeréves magyar államiság emléknapja. Hozzátette: augusztus 20-án azt az európai Magyarországot ünnepelhetjük ma is, amely soha nem kapta ajándékba létét, hanem mindig meg kellett küzdenie érte.”

Németh szerint minden előttünk járó nemzedéknek megvolt a maga választása:

ellenállás nélkül hagyja idegenek kezére jutni Magyarországot, vagy szembeszáll a Szent István által alapított Magyarországért, amely keresztény államként született meg saját törvényekkel, saját identitással és saját határokkal.

Mi is választás előtt állunk: Szent István Magyarországa és a Soros-terv között. Milyen lehetőségeink vannak, mik között kell választanunk? – tette fel a kérdést a Fidesz alelnöke, majd így válaszolt: ők azt akarják, hogy tagadjuk meg kereszténységünket, legyünk vallásunkban is kevertek, sokszínűek, mi erre azt feleljük,

hit, remény, szeretet.

Németh végül arra lyukadt ki, hogy a megmaradásunk záloga a család.

„Mi azt mondjuk, erősítsük meg a családokat, segítsük, hogy minél több magyar gyermek megszülessen és boldogulhasson itt a hazában. Ezen a szent napon fogadjuk meg, hogy méltók akarunk lenni államalapító királyunk művéhez” – mondta a Fidesz alelnöke, hozzátéve, büszkék vagyunk keresztény hitünkre, nemzeti önazonosságunkra és a szorgos magyar népre. Németh e szavakkal zárta szónoklatát:

„Isten, haza, család. Mi Szent István országát választjuk.”


Neked ajánljuk