Saját polgármesterjelölttel készül az MSZP Józsefvárosban

  • narancs.hu
  • 2023. november 3.

Belpol

Szeretnének ellenzéki együttműködést, de ragaszkodnak a jelenlegi helyeikhez.

Elég sokat mond az MSZP aktuális állapotáról, hogy napok óta nem tűnt fel különösebben senkinek a hír, de azért fontosnak tűnik: a párt józsefvárosi szervezete Facebookon közölte, hogy 12 egyéni képviselőjelölttel és saját polgármesterjelölttel készül a 2024-es önkormányzati választásokra, bár hozzátették, várják a politikai egyeztetések megkezdését.

A közlemény kiemelte, hogy tudják, hogy a választók akarata a ellenzéki pártok együttműködése és a közös jelölt, viszont „fontos, hogy egy politikai közösség minden lehetőségre felkészüljön, és úgy álljon a kihívások elé”, majd finoman üzenve jelezték, bíznak „abban, hogy a 2019-ben győztes képviselőik újraindulása elé egyetlen párt sem gördít majd akadályt”, ahogy ők maguk sem terveznek ilyet. „Az MSZP szerényen, de határozottan képviseli ezt az elvet” – zárták le, hozzátéve, hogy várják az egyeztetések elindulását.

Józsefvárosban jelenleg a főleg a Momentum által támogatott, de független Pikó András a polgármester, az MSZP üzenetét pedig nehéz nem úgy értékelni, mint egy jelzést arra, hogy nem szeretnék tétlenül nézni, hogy a 2019 óta stabilan az ellenzék legerősebb pártjaivá vált DK és Momentum újraosztanák a helyeket. Józsefvárosban egyébként az MSZP és a DK már tavaly nyáron kiszállt a közös ellenzéki frakcióból, igaz, továbbra is támogatják Pikót.

A bejelentésre október 27. óta nem reagált senki.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk