Istentiszteleten látta vendégül a hamaszos lelkész a palesztin nagykövetet Budapesten

  • narancs.hu
  • 2023. november 3.

Belpol

A rendezvényen Novák Előd is megjelent. 

Istentiszteleten látta vendégül Hegedűs Loránt református lelkész Fadi Elhusseini palesztin nagykövetet. A Szabadság téri Hazatérés Templomában tartott vasárnapi eseményt Ima a Szentföld békéjéért címmel hirdették meg. A rendezvényről a Youtube videómegosztó portálra felkerült egy tudósítás, ennek alapján a lelkész jórészt a zsidóság és egy meg nem nevezett rabbi bírálatával foglalatoskodott igehirdetésében – írja a Népszava

A lap felhívja a figyelmet rá, hogy Hegedűs Loránt hozta létre a Hazafias Magyarok Szövetsége nevű szervezetet, amelynek rövidítése: Hamasz. Antiszemitának tartott megnyilvánulásai miatt a lelkész ellen több eljárás is indult a református egyházban. A rendezvényen felszólalt Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke és parlamenti képviselője is, aki terrorállamnak nevezte Izraelt.

A palesztin nagykövet „hazug propagandával” vádolta Izraelt, és azt üzente a magyaroknak, hogy „nyisd ki a szemed, ne higgy el mindent, amit a hírekben látsz”. Később a Facebook-oldalán azt írta, hogy a református eseményen résztvevők „nagy része megerősítette eltökéltségét a tüntetések szervezésére és a korábbi engedélyek elutasítása elleni fellebbezést”.

Az utalás minden arra vonatkozik, hogy a rendőrség a közelmúltban megtiltotta egy palesztinbarát demonstráció megtartását Budapesten. Orbán Viktor miniszterelnök azt nyilatkozta, hogy Magyarországon nem lehet „terrorszervezetek mellett szimpátiatüntetést” rendezni, ezt a jövőben se fogják engedélyezni, számolt be a lap. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk