Orvoshiány miatt bezárják az urológiai fekvőbetegosztályt a szolnoki kórházban

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. november 3.

Belpol

Az osztályon dolgozó orvosok közül többen távoznak családi okok, illetve nyugdíjazás miatt.

Hétfőtől bezár az urológiai fekvőbetegosztály a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetben, a betegeket a budapesti és debreceni klinikán látják majd el.

Az urológiai ellátás nem szűnik meg teljesen az intézményben, szakrendelések és egynapos sebészeti műtétek továbbra is lesznek – mondta a kórház orvosigazgatója az MTI-nek.

Kudrjavcev Anatolij tájékoztatása szerint az urológiai fekvőbetegosztály azért szűnik meg hétfőtől, mert az osztályon dolgozó orvosok közül többen távoznak családi okok, illetve nyugdíjazás miatt.

Az orvosigazgató hozzátette, hogy a kórház vezetősége az elmúlt időszakban komoly erőfeszítéseket tett a távozó orvosok pótlására, és a továbbiakban is keresik a lehetőséget, hogy újra biztosíthassák a fekvőbeteg-ellátást az urológiai panaszokkal érkező betegeknek.

A betegeket a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ által kijelölt kórházakban, várhatóan a Szolnoktól nagyjából másfél órányi autóútra lévő budapesti,és a közel két órára lévő debreceni klinikákon látják majd el.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk