Seszták: Igaz a 35 milliárd

  • narancs.hu
  • 2017. július 30.

Belpol

Két év alatt fogják elkölteni.

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel, a Ferrari német pilótája nyerte a 32. Forma–1-es Magyar Nagydíjat vasárnap a Hungaroringen, ezzel 14 pontra növelte az előnyét összetettben a most negyedik Lewis Hamiltonnal, a Mercedes brit pilótájával szemben. Vettelnek ez az idei negyedik győzelme, pályafutása során pedig 46. alkalommal volt első, már két évvel ezelőtt is nyerni tudott a Hungaroringen. A futam második helyezettje Kimi Räikkönen lett, így kettős Ferrari-győzelem született.

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter (j) és Chase Carey amerikai üzletember, a Forma-1 többségi tulajdonrészét birtokló Liberty Media elnöke

Seszták Miklós és Chase Carey amerikai üzletember, a Forma–1 többségi tulajdonrészét birtokló Liberty Media elnöke

Fotó: MTI – Máthé Zoltán

A versenyt megelőzően Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter megerősítette a Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági miniszter által szombaton elmondottakat: a Hungaroring fejlesztésére 2019-ig 35 milliárd forintot költ a kormány.

„Értelemszerűen abban gondolkodunk,

hogy a 2026 utáni időszakban is a versenynaptár része maradjon a Magyar Nagydíj, a fejlesztéseket pedig ennek megfelelően tervezzük meg” – jelentette ki Seszták Miklós, s hozzátette, a magyarországi pályának a felújítás során is meg kell őriznie tradicionális jellegét, mert a nézők és a pilóták is emiatt kedvelik.

Figyelmébe ajánljuk

Pénzbírságot kért ellenfelére a fideszes polgármester - kis magyar abszurd Bonyhádról

A fideszes polgármester, Filóné Ferencz Ibolya azt kifogásolta, hogy Száraz Zoltán ellenzéki polgármesterjelölt a saját Facebook-oldalán megosztott egy városi szervezésű eseményt. Pedig Száraz a bejegyzésben konkrétan feltüntette, hogy az városi esemény. A helyi és a területi választási bizottság is elég furcsán állt az esethez, ami így a Kúrián folytatódik.