Soros-alapítvány: Ez figyelemelterelő propaganda

  • narancs.hu
  • 2023. november 22.

Belpol

A magyar kormány plakátkampánya antiszemitizmussal szennyezett a szervezet szerint, Kovács Zoltán szerint nem az.

Az Ursula von der Leyent és Alex Sorost ábrázoló plakátokkal a magyar kormány az adófizetők pénzéből olyan politikai propagandát folytat, amely mélyen szennyezett az atiszemitizmustól – nyilatkozta a Reuters hírügynökségnek a Nyílt Társadalom Alapítványok szóvivője. 

„Ez jól bevált taktika a magyar kormány részéről, hogy egy homályos és képzeletbeli külföldi fenyegetést kreálva terelik el a szavazók figyelmét a valós belpolitikai kérdésekről” – mondta a szóvivő. 

A hvg.hu által idézett írás felidézi, hogy bár a magyar miniszterelnök szerint itt nem tolerálják az antiszemitizmust, Orbán és a kormánypárt kommunikációja mégis rendszeresen olyan emberként állítja be a magyar származású, zsidó Soros Györgyöt, hogy bábjátékos, azaz manipulál, Orbán munkáját szeretné ellehetetleníteni, például a tömeges bevándorlás támogatásával. 

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár úgy reagált, a kampány nem antiszemita, mert sosem volt szó arról, hogy Soros György zsidó vagy nem, csak az általa képviselt ideológiáról és a radikális aktivizmusáról, és hogy bele akar avatkozni Magyarország és más európai országok politikájába. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk