Százezer üres "konzultációs" ívet visz Brüsszelbe az aHang

  • narancs.hu
  • 2024. január 31.

Belpol

Szeretnék bemutatni a nemzetközi közvéleménynek, hogy a kormányfő hamisan hivatkozik a magyarok 98 százalékos támogatására.

Február 1-én, a rendkívüli uniós csúcstalálkozó idején Brüsszelben tart nemzetközi sajtótájékoztatót az aHang. Az aktivisták nem érkeznek üres kézzel, 100.000 érvénytelen konzultációs ívet visznek magukkal. Az esemény csütörtökön délután fél 1-kor kezdődik, melyet élőben lehet majd követni az aHang Facebook-oldalán

A sajtótájékoztató célja, hogy a szervezet rámutasson: a kormányfő hamisan hivatkozik a magyar közvélemény 98 százalékos támogatására a legutóbbi nemzeti konzultáció eredményei alapján. A valóság ezzel szemben az, hogy 

a választópolgárok mindössze 18 százaléka küldte vissza a konzultációt – amelyet egyébként ismeretlen helyen tárol és ellenőrizhetetlen módon dolgoz fel a kormány. 

Az aHang és az Egységes Diákfront (EDF) október végén jelentette be, hogy begyűjti az üres vagy érvénytelenített íveket mindazoktól, akik nem értenek egyet a nemzeti konzultáció kérdéseivel, a kérdésfeltevés módjával, a meghatározott témákkal, illetve úgy vélik, hogy más, égetőbb kérdésekkel kellene foglalkoznia a kormánynak, mint például az oktatás, az egészségügy, a lakhatás vagy épp a környezetünk és az akkumulátorgyárak.

Múlt péntekig több mint 300 ezer üres nemzeti konzultációs ívet gyűjtött össze az Egységes Diákfront és az aHang. Az íveket január 31-éig lehet leadni.

A kampány lezárása után az üres ívekkel roadshow-ra indulnak a civilek, hogy helyi fórumokon beszéljenek az oktatás helyzetéről és a fiatalságot érintő kérdésekről.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!