Százezer üres "konzultációs" ívet visz Brüsszelbe az aHang

  • narancs.hu
  • 2024. január 31.

Belpol

Szeretnék bemutatni a nemzetközi közvéleménynek, hogy a kormányfő hamisan hivatkozik a magyarok 98 százalékos támogatására.

Február 1-én, a rendkívüli uniós csúcstalálkozó idején Brüsszelben tart nemzetközi sajtótájékoztatót az aHang. Az aktivisták nem érkeznek üres kézzel, 100.000 érvénytelen konzultációs ívet visznek magukkal. Az esemény csütörtökön délután fél 1-kor kezdődik, melyet élőben lehet majd követni az aHang Facebook-oldalán

A sajtótájékoztató célja, hogy a szervezet rámutasson: a kormányfő hamisan hivatkozik a magyar közvélemény 98 százalékos támogatására a legutóbbi nemzeti konzultáció eredményei alapján. A valóság ezzel szemben az, hogy 

a választópolgárok mindössze 18 százaléka küldte vissza a konzultációt – amelyet egyébként ismeretlen helyen tárol és ellenőrizhetetlen módon dolgoz fel a kormány. 

Az aHang és az Egységes Diákfront (EDF) október végén jelentette be, hogy begyűjti az üres vagy érvénytelenített íveket mindazoktól, akik nem értenek egyet a nemzeti konzultáció kérdéseivel, a kérdésfeltevés módjával, a meghatározott témákkal, illetve úgy vélik, hogy más, égetőbb kérdésekkel kellene foglalkoznia a kormánynak, mint például az oktatás, az egészségügy, a lakhatás vagy épp a környezetünk és az akkumulátorgyárak.

Múlt péntekig több mint 300 ezer üres nemzeti konzultációs ívet gyűjtött össze az Egységes Diákfront és az aHang. Az íveket január 31-éig lehet leadni.

A kampány lezárása után az üres ívekkel roadshow-ra indulnak a civilek, hogy helyi fórumokon beszéljenek az oktatás helyzetéről és a fiatalságot érintő kérdésekről.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk