Szél Bernadett feljelenti a kormányt rémhírterjesztésért a vakcinahatékonyságról szóló táblázat miatt

  • narancs.hu
  • 2021. április 26.

Belpol

Mert a hiányos adatokkal bemutatott vakcinatáblázat alkalmas arra, hogy aláássa a nyugati vakcinákkal szembeni bizalmat.

"Feljelentem a kormányt rémhírterjesztés miatt. A kormány a propagandához igazította az oltások hatékonyságra vonatkozó adatokat, ez pedig alkalmas arra, hogy a védekezés eredményességét akadályozza vagy meghiúsítsa" – írja Szél Bernadett a Facebookon. Felidézi, hogy rémhírterjesztést valósít meg az, aki különleges jogrend idején nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely alkalmas arra, hogy a védekezés eredményességét akadályozza vagy meghiúsítsa.

Szerinte az egyes vakcinatípusok hatékonyságát fontos lenne tudományos igényességgel bemutatni, a kormány azonban egy teljesen félrevezető táblázatból vonta le és tette közzé azt a következtetést, hogy „A Pfizer-BioNTech-vakcinával történő oltás után többen betegedtek meg, és kétszer annyian haltak meg, mint a Sinopharm-vakcina után.”

A második oltás utáni fertőzési és halálozási adatok alapvető információk – mint például az egyes vakcinákkal beoltottak száma, életkora, egészségügyi állapota – elemzésbe való bevonása nélkül a táblázat teljesen alkalmatlan a vakcinák közti összehasonlításra – tette hozzá a képviselő.

(Facebook/Szél Bernadett)

Neked ajánljuk

Kommunális hulladékkal fűti a Duna Aréna létesítményeit a Budapesti Közművek a vizes VB alatt

  • Fizetett tartalom

A Budapesti Közművek keretén belül működő FŐTÁV Távhőszolgáltatási Divízió 2017 óta látja el távfűtéssel a Duna Arénát. A hőenergiát jelenleg a Budapesti Közművek tulajdonában lévő Fővárosi Hulladékhasznosító Mű állítja elő. Az erőmű az éves nagykarbantartás után június közepén újra üzembe állt, - így a medencék megfelelő hőmérséklete és a használati melegvíz folyamatosan biztosított a FINA Világbajnokság gördülékeny lebonyolításához, valamint a magyar sikerekhez.