Szél Bernadett visszavonul, hogy gondolkozzék

  • narancs.hu
  • 2018. július 19.

Belpol

A tuti siker záloga: Sallait visszavették.

Szél Bernadettet az LMP etikai bizottsága három évre eltiltotta minden tisztségviseléstől, ezért úgy döntött, most visszavonul, hogy elgondolkozzon a jövőjéről. Mindez az Ungár Péterhez köthető Azonnalinak küldött nyilatkozatából derül ki, mint mondja:

„A jövővel kapcsolatban fontos és felelős döntéseket kell meghoznom. Ehhez nyolc év megállás nélküli küzdelem után időre van szükségem.”

Szél azt is írja: megfontolt döntést fog hozni, és amint megvan, a nyilvánossághoz fordul. Nagyon várjuk.

A helyzet pikantériája, hogy Szélnek az eltiltás ellenére nem kell lemondania a posztjáról. Eltiltást kapott szegény Ungár Péter is, neki azért is felelnie kellett, hogy – mint arról egy kiszivárgott videó tanúsága szerint maga is vidáman beszámolt – miért úgy írta alá a párt kampánytanácsadója, Ron Werber szerződését, hogy arra nem volt semmiféle felhatalmazása.

De van, aki nem járt ilyen rosszul, a verekedő Sallai Róbertet például visszavették a pártba, aki Facebook-posztjában kommentálta a történteket: „Azért jelentős hír szerintem, mert az LMP azt bizonyítja vele: lehet úgy működni, hogy azt ne a következmények nélküliség jellemezze. Ennek ellenére a történtek után, szerintem ez egy enyhe szankció Dettivel szemben."


Figyelmébe ajánljuk