Szexuálisan bántalmazott embereknek ajánlja fel tiszteletdíját

  • narancs.hu
  • 2021. június 18.

Belpol

Az Amire nincs bocsánat című könyv szerzője, Perintfalvi Rita teológus így segít az érintetteknek.

Papok által szexuálisan bántalmazott emberek mondják el történetüket a napokban megjelent Amire nincs bocsánat című könyvben, amelyet Perintfalvi Rita teológus írt. A szerző most a Facebookon tette közzé, hogy a munkája után járó tiszteletdíj teljes összegét felajánlja az áldozatoknak. 

„Nagyon sokféle módon van szükségük anyagi segítségre (is), és én ezt a pénzt amúgy sem tudom megtartani magamnak” – írja. – „Nem azért, mintha ne dolgoztam volna meg érte nagyon keményen, de nem tudok mit kezdeni azzal a gondolattal, hogy ezt a pénzt magamra fordítsam, s ne rájuk. És persze ezzel lenne egy fontos üzenetem is az egész magyar társadalomnak. Mégpedig az, hogy egy olyan korszakban élünk, amikor muszáj észrevennünk azokat az embertársainkat magunk körül, akik szenvednek, akiket megfosztanak emberi méltóságuktól, akiket bántalmaznak. A politika is bántalmazó lett. Gyakran az egyházak is, ahogy ezek a történetek megmutatták. Nem hagyhatjuk magukra a szenvedőket, ha telik az erőnkből, az emberségünkből, a szeretetünkből – tennünk kell értük!”

A szerzővel a könyv születésének körülményeiről a június 17-én megjelent nyomtatott Magyar Narancs közöl interjút. 

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk