Szlávik szerint nemsokára szóba jöhet a negyedik oltás

  • narancs.hu
  • 2021. november 22.

Belpol

A főorvos szerint az oltásellenesek felét lehetetlen meggyőzni. 

A Dél-pesti Centrumkórház főorvosa az ATV Heti Napló Sváby Andrással című műsorában azt mondta, náluk az intenzív osztály tele van, az ott kezelt koronavírusos betegek 80-90 százaléka oltatlan. Hozzátette, úgy tűnik, nemsokára szóba kerülhet a negyedik oltás, ugyanis elképzelhető, hogy bizonyos időközöntként újra kell majd oltatnia magát az emberiségnek. 

Szlávik János szerint az ő osztályán sok beteg van, de még nem mondható telítettnek, ez azonban az intenzív osztályról már nem mondható el; ott szinte folyamatosan száz százalékon pörög a munka. Sok oltatlan beteg van, és vannak olyanok is, akik az oltás ellenére kerültek kórházba, de utóbbiak általában nem kerülnek az intenzív osztályra, és meg is gyógyulnak. 

Az intenzív osztályra jellemző, hogy 80-90 százalék az oltatlanok aránya, de a fekvőbeteg osztályon ennél árnyaltabb a kép; ide azok is bekerülhetnek, akik beoltottatták magukat, de például idős koróknál fogva vagy krónikus betegségeik miatt ellátásra szorulnak. 

Szlávik szerint elképzelhető, hogy újabb járványügyi intézkedéseket kell majd hozni, mert nem a következő két hétben nem számíthatunk arra, hogy jobb lesz a helyzet. Továbbá úgy véli, az oltásellenesek felét lehetetlen meggyőzni, ők olyan eszmékben hisznek, mik miatt soha nem fogják magukat beoltani, de a másik felüket még meg lehet győzni, és az erre a hétre hirdetett oltási kampány náluk eredményt hozhat. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk