Szombathely is elveszett a Fidesz számára

  • MTI/narancs.hu
  • 2019. október 13.

Belpol

Nemény András az új polgármester.

Az összefogásnak és a jó csapatmunkának tulajdonítja választási sikerét Nemény András, Szombathely megválasztott polgármestere - mondta az MTI érdeklődésére a politikus vasárnap.

Szavai szerint a szombathelyi választók is megérezték, hogy az ellenzék igazi változás akar, szavazatukkal pedig elismerték azt a munkát, amit az elmúlt hónapokban a közgyűlési többséget átvéve az ellenzék végzett.

A városvezető közölte: legelső feladataik közé tartozik a már megkezdett útfelújítási program folytatása, a  munkálatok megterveztetése és mielőbbi elvégeztetése, valamint egy ésszerű és a problémákat megoldó közlekedési koncepció elfogadása és megvalósítása.

Nemény András beszél egy korábbi eseményen

Nemény András beszél egy korábbi eseményen

Fotó: MTI/Varga György

Nemény alig egy százalékponttal, 48,8 százalékos eredmény elérve győzte le a Fidesz által jelölt Balázsy Pétert. Mint ismeretes, a városban már korábban az ellenzéknek lett többsége, miután a korábbi fideszes polgármester, Puskás Tivadar összeveszett a helyi civilek által támogatott alpolgármesterével, aki átállt az ellenzék oldalára. Végül a Fidesz nem indította el Puskást, viszont a mostani vereségük kihathat a térség erős emberére, a régióban nagy befolyással bíró volt honvédelmi miniszterre, Hende Csabára.

Figyelmébe ajánljuk