Távozik a zoom.hu éléről a Botka-buktató Tarjányi Péter

  • narancs.hu
  • 2018. március 16.

Belpol

A hírt a portál jelentette be.

„Ezúton értesítjük Tisztelt Olvasóinkat, médiapartnereinket, hirdetőinket, hogy 2018. március 15-i hatállyal a Zoom.hu tulajdonosa és egyben ügyvezetője, Tarjányi Péter lemond az ügyvezető igazgatói tisztségéről. A cégvezetői feladatokat tulajdonostársa, Dosek Rita veszi át” – ez a közlemény fogadta a zoom.hu olvasóit ma reggel.

false

 

Fotó: MTI

A hír azért nagyon érdekes, mert a zoom.hu eddig egyet jelentett magával Tarjányi Péterrel, sőt, a Magyar Nemzetnek adott interjúban ő maga jelentette be, hogy azt vesz le az oldalról és azt tesz fel, amihez neki kedve van. A szerkesztőség felett teljes kontrollt gyakorló tulajdonosként állította be magát, akiről ugyanakkor megannyi találgatást keringett, hol a Molnár Zsolthoz fűződő kapcsolata miatt, hol a Zoomot finanszírozó, nem egészen egyértelmű eredetű pénzek okán.

Emellett – vagy éppen ezért – Tarjányi Péter maga is részt vett a Botka megbuktatását előkészítő Magyar Progresszív Mozgalom megszervezésében, amely dolga végeztével, azaz Botka elkaszálásával, természetesen le is lépett a porondról.

Tarjányi korábbi furcsa ügyeiről már mi is írtunk hosszabban, nemrég pedig az volt hír vele kapcsolatban, hogy első fokon két év felfüggesztettre ítélték egy 400 milliós csalási ügy miatt.

Kérdés már csak az, hogy Tarjányi távoztával vajon milyen jövője lesz a zoom.hu-nak?

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?